Heeft mijn paard het koud?

Deze galerij bevat 1 foto.

Dat blijft een vraag waar veel mensen over twijfelen. We moeten een paard niet vergelijken met de mens, maar veel mensen doen dat wel. Mijn paard heeft koude oren. Dat wil niet zeggen dat hij het koud heeft. De oren … Lees verder

Meer galerijen | Een reactie plaatsen

Veulen Jaguar Bolide 2014

In 2014 werd geboren Jaguar Bolide Z. Onze merrie Bolide deed het weer prima, ik heb in de wei mee geholpen met de geboorte en het veulen stond al snel op de benen en dronk binnen 2 uur. Het veulen is een hengst, kleur vos met een subtiel wit streepje voor op zijn hoofd. De vader is Big Star Junior. Ik heb deze jonge hengst toen gekozen omdat ik zijn vader Big Star in Aken zag winnen. Wat een spring kanon. Ook de bloedlijn paste volgens mij goed op mijn merrie Bolide.

Jaguar Bolide Z 4 weken oud

Jaguar groeide voorspoedig op en we hebben er voor gekozen ook omdat het een hengst was om hem voor te brengen op de selectie van de Limburgse veulenveiling. Hij werd mooi geselecteerd en verkocht aan een Canadese amazone. Met 4,5 maand oud heb ik hem naar de opfok Textor in Broekhuizenvorst gebracht. Heel leuk want die woonde toen 1 kilometer van mij vandaan, ik heb Jaguar dus mooi kunnen zien opgroeien in de kudde.

Jaguar 4 maanden oud

Daarna is hij naar springruiter Roald van Lankveld in Ysselsteyn gegaan. Daar heeft hij een mooie opleiding gehad. Ik ben er wel eens wezen kijken om hem te volgen. Toch mooi om als fokker je eigen paard te volgen. Het bracht mij veel info en de bevestiging dat ik weer een goede hengstenkeuze had gemaakt. Het was een mooi groot paard met een goede galop, fijn te rijden en hij wilde graag over de hindernis heen met een goede techniek. Vorig jaar is hij met het vliegtuig naar Florida verhuist waar hij verder word opgeleid door de springruiter David O Brain. Hij krijgt alle kansen en ik hoop nog veel van hem te horen.

Jaguar 5 jaar oud
Jaguar 6 jaar in Florida

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1649957/jaguar-bolide

Geplaatst in Fokkerij | Een reactie plaatsen

Dieren schilderij – Kunstenares Paula Collewijn

Wil jij een schilderij laten maken van je geliefde paard, hond of kat of een ander huisdier? Ik kreeg een cadeau van mijn zusje en was helemaal sprakeloos. Ze had een schilderij laten maken van mijn 2 honden die er helaas al wat jaren niet meer zijn. Bo en Balou mijn 2 geliefde dalmatiërs. Niet normaal hoe echt die zijn geschilderd.

Bekijk hier mijn dieren schilderij die Paula Collewijn van atelier Souls of Art heeft geschilderd. Levens echt en ja ze lijken echt op mijn honden, zelfs de uitdrukking van de ogen is heel goed gelukt. Als ik echt voor het schilderij ga staan dan krijg ik tranen in mijn ogen en zie alle mooie herinneringen weer voor bij komen. Deze 2 honden waren echt mijn vriendinnen. Ik ben heel blij met mijn schilderij.

Bedankt Paula

Geplaatst in Nieuws en Nieuwe Producten | Getagged | Een reactie plaatsen

Heeft jouw paard gezonde hoeven?

Een paard met gezonde hoeven is heel belangrijk voor het hele paarden lichaam. Zijn de hoeven niet goed dan heb je meer kans op een blessure. Heeft je paard last van zijn hoeven of pijn dan krijg je vaak darm en maag problemen. Bekijk hier mijn artikel over gezonde paardenhoeven. Een goed hoefsmid is belangrijk. Maar als jij weet hoe een gezonde paardenhoef eruit hoort te zien kun je op tijd de hoefsmid inschakelen of zelf de hoef tussendoor bijhouden.

Als je dit artikel leest dan weet je al een beetje hoe een hoef er aan de onderkant hoort uit te zien: https://paardenhoeven.info/blog/2012/11/07/anatomie-2-de-onderkant-van-de-hoef/

Geplaatst in Gezondheid van het Paard | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Therapeutische paardendekens

Er zijn diverse paardendekens met een extra functie zoals spieren verwarmen, dekens met magneten, massage dekens. Om een paard te laten ontspannen, een blessure te behandelen of het paard een massage geven voor betere doorbloeding. Lees hier alles over de producten en de werkingen van deze therapeutische paardendekens.

Paardendeken Bucas Therapy

  • Innovatieve therapeutische stal- en onderdeken
  • Zeer geschikt voor sportpaarden, paarden met een blessure en ter preventie van blessures
  • Rug gedeelte aan de binnenzijde is voorzien van Therapy materiaal
  • Therapy weerspiegelt de magneetvelden in het lichaam
  • Bevordert de doorbloeding, waardoor de zuurstoftoevoer naar de weefsels geoptimaliseerd wordt en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd
  • Zwellingen en ontstekingen kunnen verminderen door het gebruik van deze deken
  • Ideaal om te gebruiken bij paarden met spierpijn, chronische atritis, kissing spines of rugproblemen
  • Aan de onderzijde voorzien van Stay-Dry fleecevoering voor optimale zweetopname
  • Voorzien van gepatenteerde Snap-lock magnetische voorsluiting en kruissingels die de deken op zijn plaats houden
  • Kan zowel los, als zweet- of staldeken worden gedragen, maar ook als onderdeken in combinatie met de Bucas dekens die zijn voorzien van het Bucas Liner Systeem. (Bucas Irish, Select, Smartex en Power)
  • Via onderstaande banner gaat u naar het product toe.

Geplaatst in Nieuws en Nieuwe Producten | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

7 rij winterjassen om mee te paardrijden

Er zijn heel veel winterjassen om mee te paardrijden. Hier hebben we er enkele op een rij gezet zodat jij een makkelijke keuze kunt maken uit welk model winterjas je moet kiezen. Van een lang model, een kort model, waterdicht of winddicht en ademend, enkele punten om op te letten.

Onderstaande winterjassen vind je bij Divoza, via onderstaande banner kom je bij hun site.

Divoza Horseworld, alles voor jou en je paard

KINGSLAND CLASSIC JAS GEWATTEERD DAMES:

Gewatteerde jas met afneembare capuchon. Glanzend lichte stof die ademend en waterafstotend is. Fijne jas om mee paard te rijden.

PIKEUR AMADO HEREN WINTERJAS:

Water en winddicht, ademend – warme Fiber Ball-vulling – afneembare capuchon met trekkoorden. Warme jas om te rijden vooral fijn als je buiten rijd en als het echt koud is.

ELT SAPHIRA IV JACK: Luxe chique gewatteerde winterjas lang model. Met rits achterin om mee te paardrijden of om les te geven. Lekker warm, wind en waterdicht. Heerlijke zachte fake dons kraag. 2 zakken

KINGSLAND KLOLYVIA FLEECEJACK: Fijne fleece jack om mee te paardrijden. Lekker warm en ademend maar niet te dik. Ook fijn om onder een winterjas te dragen als het echt koud is en juist ideaal om aan te hebben als een winterjas weer te warm is bij het rijden. Een fleece vest met getailleerd model.

COVALLIERO COMBI BODYWARMER: Een bodywarmer is onmisbaar in je kledingkast. Toch lekker warm maar de warmte kan goed weg door de arm openingen.  Gemaakt van elastisch microvezel en naadloos gewatteerd materiaal. Getailleerd model en ideaal om mee te rijden. Met 2 steekzakken.

HKM LANGE REGENJAS: Ideaal voor over je fleece vest of bodywarmer als het veel regent. Niet te warm maar goed waterdicht en met 2 weg rits zodat je op het paard ook wat hebt aan deze regenjas. Van fijn polyester materiaal.

Geplaatst in Nieuws en Nieuwe Producten | Getagged , , , , , | Een reactie plaatsen

6 producten voor uw paard – December

Het is weer winter. Warme laarzen en thermo handschoenen zijn een must nu. Ook een regendeken is onmisbaar voor uw paard. Hier vind u 6 leuke producten voor de maand december.

Uw vind deze producten bij :

Geplaatst in Nieuws en Nieuwe Producten | Getagged , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Regendeken met hals de beste investering voor je paard!

Het regent weer en je wilt je paard toch buiten laten staan. Vaak krijg je twijfel of je regendeken wel waterdicht is. Of je wilt eigenlijk niet dat deze ontzettend onder de modder komt te zitten. Tip is om een 0 grams regendeken met hals te nemen. Als het dan echt goed gaat regenen en je doet deze deken over het regendeken wat het paard op heeft dan blijft die deken mooi en waterdicht. En omdat je 2 waterdichte dekens op elkaar legt weet je zeker dat je paard droog en schoon blijft. En als je er een neemt met hals staat je paard heerlijk beschut. Zo kun jij je paard gerust buiten laten staan als het een keer meer regent.

Hieronder enkele leuke regendekens met hals, met soms een korting erbij of een link waar je deze kunt bestellen. Wil je onderstaand deken bestellen gebruik dan de code TUINHUIS2020 en krijg extra korting.

https://www.agradi.nl/harrys-horse-regendeken-0g-thor-met-nek-stretch-limo.html

Geplaatst in Nieuws en Nieuwe Producten | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Wil jij ook blokkade vrij paardrijden?

Paardrijden en trainen met je paard. Leuk en uitdagend, maar ook weleens moeilijk. Doe je wel alles goed? Is je paard vaker tegen de hand of zit er een blokkade, of is het paard bang voor enge dingen, of lukken de oefeningen niet zo goed. Heb je weleens gedacht aan grondwerk, horsemanship, vrije dressuur? Ik wel, maar pas sinds een jaar. Het opende voor mij toch wel wat deuren. Lees hieronder welke deuren.

Traditionele manier van paardrijden

Ik ben al met paarden bezig vanaf mijn 7e jaar. Altijd volgens de traditionele manier hoe het je geleerd is in al die jaren. Dat is voor iedereen verschillend natuurlijk. Ik ben begonnen op de manege. Heb in mijn eerste jaren veel verzorgponies en paarden gehad en zelf wat aangemodderd. Toen werd ik lid van een paardenclub met lessen, ik kreeg een beter paard en ging priveles volgen en wedstrijden rijden. In al die jaren leer je wel veel met diverse paarden werken, en je leest hier en daar tips en trainingen. Zo ontwikkelde ik mijn eigen kennis en ervaring wat zeker niet verkeerd ging maar ook niet altijd makkelijk. Misschien is die weg voor jou prima en succesvol en de andere gaat op zoek naar een andere training of loopt tegen problemen aan.

Het mooie is dat je ook altijd blijft leren met paarden. Je hebt ook mensen die willen leren, maar je hebt ook mensen die hun eigen strategie heilig vinden. Ik sta wel altijd open om te leren en als er een probleem is of het karakter van het paard is wat moeilijker ga ik wel nadenken hoe ik dat het beste kan oplossen. In de traditionele manier van paardrijden en omgang met paarden en dan bedoel ik ook in de professionele paardenwereld word vaak met een harde hand iets aangepakt en dan bedoel ik met zweep en hulpteugels. Tuurlijk heb ik ook weleens een zweep gebruikt of mijn paard een schop voor zijn kont verkocht als deze het echt bont maakte, maar daarna voelde ik mij nooit prettig. Ik heb denk ik alweer 10 jaar geleden het boek van Monty Roberts gelezen en dat inspireerde mij wel. De manier van die paarden lichaamstaal sprak mij wel aan, en soms paste ik dat ook toe. Zo heb ik een loslopende shetlander gevangen door deze weg te jagen en ergens te gaan zitten, en 10 minuten later stond de shetlander achter mij. Of een paard dat zich niet wil laten vangen in de wei. Weg jagen en binnen 10 minuten stond ook deze achter mij.

Grondwerk en vrijheids dressuur met je paard.

De laatste jaren heb ik Tristan Tucker weleens gevolgd, vooral toen ik een wat dominant paard had. Veel video’s bekeken en toegepast. Het paard was binnen enkele weken heel makkelijk te trainen. En ook met trailerladen heb ik er al veel aan gehad. Toen heb ik wat lessen gevolgd bij Petra van Just Happy Horses uit Heerlen. Ook zij heeft mij goed geholpen met grondwerk tips. Mijn 4 jarige merrie werd ineens heel rennerig met longeren en bokte heel veel, ik kreeg die energie er niet uit. Door wat andere lichaamstaal en met je hand omhoog te houden de rem erop te krijgen in plaats van ho roepen en aan de lounge trekken kreeg ik dit paard weer tot rust. Zij is zo gevoelig dat ik aanvoelde dat ze een andere aanpak nodig had. Ik heb haar ook heel makkelijk zadelmak gemaakt door grondwerk oefeningen. Ik kon haar zelfs parkeren bij een bankje en zo opstappen. Ook de vrijheids dressuur is leuk om te doen. Buigwerk, schouder binnenwaarts en travers, allemaal aan de hand te leren. Een jong paard al vanaf de grond dingen leren is zo fijn als je er dan op gaat zitten.

De laatste maanden kwam ik een video tegen van Liesbeth Jorna van sporthorsemanshopunited . Hier leer je hele fijne basis oefeningen in alle rust. Heel makkelijk om te doen. Voor alle oefeningen in de dressuur, voor balans, maar vooral voor een hele goede band met je paard die al die oefeningen heel graag voor je doet zonder dwang. Dat ga ik nu meer toepassen. Ook een leuke afwisseling voor je paard. 4 x in de week trainen in de rijbak is al gauw saai, voor jezelf maar ook voor je paard.

Ik zou zeggen, kijk eens voor jezelf en je paard of je wat afwisseling nodig hebt. Of echt met een blokkade of probleem zit. Grondwerk is een hele fijne basis. Er zijn veel trainers op internet te vinden. Ik heb dan gewerkt met de bovenste 3 in mijn verhaal, maar er zijn nog veel meer goede trainers. Paardrijden moet leuk blijven en vooral makkelijk gaan, niet te moeilijk denken en niet met teveel dwang, dan klopt het niet.

Geplaatst in Instructie en Paardrijden, Nieuws en Nieuwe Producten | Getagged , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Fleecedeken Horseware Rambo Dustbuster

Prachtig chique fleecedeken/staldeken met vaste hals. Mooi gevormd, , hals sla je terug als je die niet nodig hebt. Een fleecedeken/stal kun je niet missen: Na het rijden opname van zweet, als transportdeken, uit stap deken of voor onder een regendeken 0 gram. En een mooi fleecedeken voor eventueel op wedstrijd , dan wil het oog ook wat toch.

Het materiaal is van geribbeld polyester wat een poetsende werking heeft op de haren. 3 kruissingels en en staartflap met staartkoord.

Via onderstaande link kom je bij de website waar het fleecedeken te koop is, typ in de zoekbalk Horseware Rambo Dustbuster op hun website. https://www.minihorseshop.nl/algemeen/?tt=25532_2237299_76726_&r=

fleecedeken
Geplaatst in Nieuws en Nieuwe Producten | Getagged , , | Een reactie plaatsen