Paarden graszaad mengsel

In september of begin april is het de  tijd om de wei door te zaaien of juist opnieuw in te zaaien. Heeft je wei een opknapbeurt nodig, of staat er te weinig gras, dan kun je eens denken aan paarden graszaad mengsel. De meeste weiden worden ingezaaid met graszaad wat meer voor runderen is bedoeld Bg3.  Een paard heeft juist meer structuur nodig in het gras bestaande uit meerdere gras soorten en een paard is gevoelig voor suikers. En runder gras bevat juist veel suikers.

  •  

Welke paarden gras mengsels zijn er.

Paarden graszaad Bg11 bestaat uit:

  • 3 verschillende Engelse raaigrassen van het oude type (totaal 60%), die zich kenmerken door een zeer laag groeipunt, uitstekende structuurwaarde, zeer standvastig zijn, een hoge resistentie tegen kroonroest en een laag fructaan gehalte
  • Roodzwenk (10%)
  • Veldbeemd, zeer dichte zode vormend (12%), wordt ook wel het “betonijzer” van de grasmat genoemd.
  • Timothee, classic hooitype, zeer laag suiker en zeer smakelijk (15%).

Paarden graszaad mengsel

Over conny

Hoi ik ben Conny Thiesen. Ik schrijf graag artikelen over paarden en alles er om heen. Tips en leuke verhalen. En heb je vragen dan hoor ik dit heel graag. Veel leesplezier.
Dit bericht is geplaatst in Gezondheid van het Paard, Nieuws ,Tips en Nieuwe Producten, Paardenverzorging met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *