Paarden graszaad mengsel

Nu is het de tijd om de wei door te zaaien. Heeft je wei een opknapbeurt nodig, of staat er te weinig gras, dan kun je eens denken aan paarden graszaad mengsel. De meeste weien worden ingezaaid met graszaad wat meer voor runderen is bedoeld. Een paard eet het gras korter af dan bijvoorbeeld een koe, en ze vertappen de graszoden ook sneller. Ook heeft een paard meer structuur nodig en minder eiwitten dan een koe.

Paarden graszaad bestaat uit:

  • 3 verschillende Engelse raaigrassen van het oude type (totaal 60%), die zich kenmerken door een zeer laag groeipunt, uitstekende structuurwaarde, zeer standvastig zijn, een hoge resistentie tegen kroonroest en een laag fructaan gehalte
  • Roodzwenk (10%)
  • Veldbeemd, zeer dichte zode vormend (12%), wordt ook wel het “betonijzer” van de grasmat genoemd.
  • Timothee, classic hooitype, zeer laag suiker en zeer smakelijk (15%)

Je kunt de weide door laten zaaien door een loonwerker, of je sleept de wei en zaait deze zelf door. Let op met kruiden in het graszaad, dat kan wel, maar vaak gaan deze kruiden het gras overheersen zoals smalle weegbree, kijk dus goed welke kruiden er in het graszaad zitten.

Veel succes.

 

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid van het Paard, Nieuws ,Tips en Nieuwe Producten, Paardenverzorging met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *