Voer jij genoeg Hooi?

Ruwvoer oftewel hooi is zeer belangrijk voor een paard.Voer je wel genoeg hooi?Vooral in deze wintertijd moet je goed kijken of er wel genoeg hooi word gevoerd.Een paard is de hele dag bezig met eten, het is belangrijk dat het paard de hele dag speeksel aan kan maken. Genoeg hooi voorkomt veel maag en darmklachten, en tegen verveling. Want als een paard zich verveelt dan gaan ze bijvoorbeeld luchtzuigen, weven, zand eten enz.

Mijn paarden staan bijna de hele dag buiten, ook in de nacht. Alleen als het regent, hard waait staan ze binnen.Ze krijgen van kleine pakjes hooi zeker 4- 5 plakken verdeeld over de dag, ik laat er ongeveer 3-4 uur tussen. Voer je voordroog dan deel ik meestal 1 plak door midden daar voer ik dan 2 paarden van, dat zal iets meer zijn dan een plak van een klein pakje hooi. Let bij voordroog op voor schimmel, soms zit net onderaan een plak wat schimmel. Meestal laten de paarden het liggen, maar neem geen risico.

En natuurlijk vers drinkwater, de hele dag beschikbaar.

Heb je vragen hierover stuur gerust een email: info@tuinenhuisspullen.nl

Over conny

Hoi ik ben Conny Thiesen. Ik schrijf graag artikelen over paarden en alles er om heen. Tips en leuke verhalen. En heb je vragen dan hoor ik dit heel graag. Veel leesplezier.
Dit bericht is geplaatst in Gezondheid van het Paard, Nieuws ,Tips en Nieuwe Producten, Paardenverzorging. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *