Welk bit voor mijn paard?

Welk bit voor mijn paard?

Hoe weet je nu welk bit bij jouw paard past. Er zijn zoveel verschillende soorten bitten. Het beste is om je paardentandarts te vragen welk bit bij jouw paard zou passen. Hij heeft verstand van de paardenmond en kan precies zeggen hoeveel ruimte er in de mond is, hoe de tong van het paard is, ( er zijn diverse paardentongen die wat afwijken, dik dun, met een wokkel in de tong). Ook kan hij de breedte meten van de mond. Verder moet je goed kijken waar er problemen zijn met rijden. Er zijn heel veel mensen die denken dat een bit met allerlei foefjes de oplossing is voor het probleem bij het rijden. Soms kan dat zeker helpen maar meestal ligt het probleem bij de ruiter. Eigenlijk moet elk paard gewoon fijn te rijden zijn op een gewoon basis bit. Overleg ook eens met je instructeur welk bit bij jouw paard zou passen.

Als je bovenstaande punten hebt nagevraagd dan zou je genoeg informatie moeten hebben om het juiste bit voor jouw paard te kunnen kopen.

Hier enkele links waar u info over bitten kunt downloaden.

http://www.paul-versluis.nl/downloads/Een_bit_passen.pdf

http://www.paul-versluis.nl/downloads/Bitten.pdf

Er moet verder ook vermeldt worden dat er bij dressuurwedstrijden, georganiseerd door de KNHS eisen gesteld worden aan de dikte van een bit. Het gedeelte van het bit dat op de lagen rust, moet minimaal één centimeter dik zijn, volgens de regels van de KNHS. Deze regel geldt voor zowel pony’s als paarden.

Heeft u nog vragen over een bit stuur een email naar info@tuinenhuisspullen.nl 

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid van het Paard, Harnachement, Nieuws ,Tips en Nieuwe Producten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *