Stel je Vraag

Hieronder kun je een email sturen om je vraag te stellen. Deze zetten we dan met de antwoorden op ons blog. Zo kunnen we elkaar helpen.

Stuur je vraag naar info@tuinenhuisspullen.nl

Vraag 1: Van Dynke Bergsma. Verzet bij paard in het rechtrichten.

Beste Conny,

Ik lees altijd je  nieuwsbrieven, want ik deel je mening over rechtgerichte paarden uiteraard! Nu zag ik ineens onderaan staan dat je ook vragen mag stellen, bij deze ;-))Ik heb een jong paard van 4,5 jaar. Omdat ik graag Parelli doe ben ik eerst begonnen met al  het grondwerk en rechtrichten. Het paard was vreselijk rechts gebogen na 4 jaar alleen in de wei te staan. Ze is een Trakehner/Westfaler van 1.68. Na 4 maanden ben ik begonnen met zitten en inrijden.  Alleen stap eerst, later ook de draf. Deze week begon ik met een paar galopsprongen te vragen en was dagelijks een galop aan de longeerlijn aan het trainen. Ze begon ineens te steigeren onder het zadel, duidelijk niet uit mentaal verzet, want als ik daarna grondwerk deed was ze super braaf. Na enig onderzoek blijkt dat ze last heeft van haar linker heup. Mijn vraag aan jou, zou het kunnen dat ze last heeft gekregen van haar linker heup omdat ze die ineens recht moet belasten? Dat het daarom even aan het rommelen is geslagen in die heup door de nieuwe stelling? Alvast reuze bedankt voor een antwoordje!

Vriendelijke groet, Dynke Bergsma

ANTWOORD CONNY

Beste Dynke

Excuus, voor de late reactie, we hebben het hier heel druk, en ik run nog een webwinkel www.steigerhout-teakhout-meubels.nl  Fijn dat je wat aan mijn informatie hebt en op de goede weg bezig bent met je paard. Dat je paard nu last heeft van haar heup, kan zeker spierpijn zijn en elk paard krijgt last van zijn lichaam als hij van krom naar recht getraind gaat worden. Het is ook echt een kwestie van goed en rustig opbouwen en kijken hoe je paard reageert, soms moet je daar even wat strenger in worden of wat doorwerken. Dat ligt ook aan het karakter van het paard. Maar je moet tevens ook goed kijken hoe je paard reageert en of er niets aan de hand is met zijn lichaam. Af en toe een masseur of acupunctuur op je paard toepassen is zeker niet verkeerd, om te kijken of er echte blokkades zijn. Vaak hetzelfde blijven vragen met afwisseling maakt je paard sterker. Let wel op de invaltraining, je kunt beter 5 minuten galop vragen en weer even stappen, en dan weer 5 min galop, dan proberen 10 min galop blijven doorvragen. Bouw dit langzaam op.

Vriendelijke groet, Conny Thiesen  www.paarden-informatie.com

Vraag 2: Van Noa Stam       Wat kost een eigen pony

Hallo,

Mijn moeder en ik hebben besloten om misschien/waarschijnlijk een pony te kopen. Maar nu hebben we wat vragen, waar moet je op letten als je een pony koopt? en hoeveel kost een pony nou precies? We hopen dat u ons verder kunt helpen.

M.v.g.  Noa Stam

Antwoord van Conny

Beste Noa

Bedankt voor je vraag. Er komt heel veel kijken bij een eigen pony. Een totaal prijs van alle kosten is heel moeilijk te geven. Dan zou je mijn e-book wat kost een eigen paard kunnen lezen zie link:

Ebook Wat kost een eigen paard

Een kleine indicatie. Pony – 800,- tot 2500,-  voor dit bedrag vind je vaak al een leuke pony. Verzorgproducten van hoofdstel, borstel, zadel, deken, poetsspullen. 700,-   Stal – 2000 tot 5000,- .Stalling op andere stal vanaf 200,- per maand.Voerkosten vanaf 150,- per maan, brok stro en hooi. Pakje hooi 3-6,- Pakje stro 2-4 ,- Brokken 10-12,- per zak. Wei afrastering vanaf 5.- per m1 lint etc. Dan ben je er nog niet helemaal maar dan heb je een idee. Verder als je een pony gaat kopen, neem een ervaren persoon mee. Probeer de pony zeker 3 x uit, kijk hoe hij buiten is, op de trailer etc.

Als er nog vragen zijn hoor ik het graag.

 

Beste Conny,

Erg bedankt voor de kosten! Mijn moeder en ik hebben er nu al een veel beter idee van. Maar we hebben nog een vraagje (als het mag); Hoe vaak moet je bijv. naar de hoefsmid, inentingen, de tandarts enz.? Mijn moeder en ik zijn op internet daarnaar opzoek, maar de prijzen zijn telkens weer anders.

Vriendelijke groet, Noa Stam

Beste Noa

 Fijn dat je een beter overzicht hebt nu. Een pony alleen kappen kost 35 tot 40,-  elke 12 weken moet kunnen. Een pony met alleen voor ijzers 70 tot 85,- euro. Alle 4 de hoeven hoefijzers 100 tot 140,- (Dit is alleen nodig als je heel veel op de harde weg komt of op hoog niveau gaat springen.) Elk jaar de inenting tegen influenza( de griep) en tetanus. Kost 30,- tot 50,- per dierenarts verschillend. Tandarts 1 x per jaar 50 tot 90,- ook per tandarts heel verschillend en hoe het gebit van de pony is.

Hoop dat je vragen zo beantwoord zijn.

Groet, Conny Thiesen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.