Een veulen Deel 2

Hier deel 2 over veulens en ons veulen Infinity Bolide. Ze is 16 juni 2013 geboren en inmiddels is ze alweer dik 2 maanden oud. Ze doet het echt fantastisch en groeit volgens het boekje. We hebben haar met 10 dagen ontwormt  met ivermectine en met 6 weken, daarna kan ze met 3 maanden weer worden ontwormt. Daarna ontworm ik meestal met panacur. Ze eet nu al 2 weken brokjes mee met de moeder, die krijgt ze apart uit een emmer, dat hebben ze zo door. Ik geef ze merrie/veulenbrok van Havens.

Ze loopt netjes mee aan het touw, het halster heb ik met enkele dagen oud al af en toe om gedaan. Dan zijn ze daar al aan gewend. Ook is ze al diverse keren mee geweest op de trailer en heeft ze alleen in de stal gestaan toen ik de merrie ging longeren.

We hebben het veulen opgegeven voor de Limburgse veulenveiling en hiervoor is ze geselecteerd. 25 september is de officiele veiling in Weert. Ze is hier voor een mooi bedrag verkocht. Het mooiste vind ik dat als ze op een goede plaats komt en goed word opgeleid, we misschien nog iets horen van haar in de sport. Bekijk deel 1 voor het complete verhaal van Infinity Bolide.

Over conny

Hoi ik ben Conny Thiesen. Ik schrijf graag artikelen over paarden en alles er om heen. Tips en leuke verhalen. En heb je vragen dan hoor ik dit heel graag. Veel leesplezier.
Dit bericht is geplaatst in Fokkerij met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.