Paarden omheiningen

Je wil graag dat je paard in een veilige wei komt te staan. Het paard moet in de wei blijven en zich nergens aan kunnen verwonden. Als een paard echt zou schrikken dan is het altijd afwachten of het paard verwondingen oploopt. Als je een vaste omheining zet van kunststof of hout, zou een paard eroverheen kunnen springen en kunnen vallen, een paard die er dwars doorheen gaat komt bijna niet voor. Bij een afrastering van koord of lint, breken de palen of het lint en isolators vaak af. Daardoor blijft het vaak bij kleine verwondingen.

Maar als je kiest voor ijzerdraad, of een hele dunne stroomdraad en nog erger voor prikkeldraad, dan is het leed niet te overzien. Ik snap nog steeds niet dat mensen ijzerdraad gebruiken. Het geeft niet mee, breekt niet en geeft verschrikkelijke snijwonden. Ijzerdraad is ook echt niet goedkoper dan koord of lint. Dus kies alstublieft niet voor ijzerdraad.
Mijn paard is laatst echt in paniek door de omheining gesprongen, afgezet met 3 linten en houten palen. Ze rende werkelijk 5 minuten door alle linten heen, trok alle palen uit de grond en rende toen erg genoeg, van het gras de betonnen plaats op, daar ging ze hard onderuit. Gelukkig viel het nog allemaal mee, ze had wat schaafwonden, en bijna geen letsel van de lint, alleen wat haren bij de borst waren eraf. Zo zie je maar, als alles langs het paard kan glijden en kan breken vallen de verwondingen vaak mee. Hieronder informatie over omheiningen voor paarden.

Welke paarden omheining moet ik kiezen?

1.Houten palen met lint of koord met stroom erop – Veilig, goedkoop, snel geplaatst en afgebroken. Prijsindicatie vanaf 5,- per m1. Het mooiste is lint van 4 cm breed. In de kleuren bruin, groen of wit.

Houten palen en lint omheining


2.Houten omheining met houten liggers – Meestal gemaakt van grenenhout of hardhout, langs het hout een koord met stroom erop, anders kan een paard aan het hout gaan bijten. Je kunt kiezen voor 2 of 3 liggers, meestal 120 tot 140 hoog. – Veilig, mooi, duurzaam. Prijsindicatie 12-50,- per m1.

Houten paarden omheining

3.Kunststof omheining van kunststof of pvc. Vaak in diverse kleuren verkrijgbaar. Sterk, bijna onverslijtbaar. Ook hier moet een koord met stroom erop gespannen worden. – Veilig en zeer duurzaam, iets duurder. Vanaf 27,- per m1

Kunststof paarden omheining

4.Kunststof band: Dit zie je ook steeds meer, een kunststof band die je langs houten palen spant. Ook wel beo band genoemd. Snel geplaatst en veilig, en het ziet er netjes uit, in diverse kleuren verkrijgbaar. Ook hier moet er koord met stroom erop gespannen worden.

Beo band

Over conny

Hoi ik ben Conny Thiesen. Ik schrijf graag artikelen over paarden en alles er om heen. Tips en leuke verhalen. En heb je vragen dan hoor ik dit heel graag. Veel leesplezier.
Dit bericht is geplaatst in Nieuws en Nieuwe Producten, Paardensport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.