Mijn Paarden

Hier wat foto’s van mijn paarden:

 Sindiva, Gekocht in 2001 mijn eerste paard, een Gribaldi merrie die zeer dominant was. Ik heb best een leuke tijd meegemaakt, af en toe, maar ze deed niets als bokken, steigeren, slaan en ze wilde de baas zijn. Na veel behandelingen en foto’s, tandarts, etc bleek helaas haar karakter te moeilijk. Ik  heb haar toen met pijn in mijn hart geruild tegen mijn 2e eigen paard Vera. Helaas bleek Sindiva bij diverse eigenaren  een moeilijk paard.

 Vera, Gekocht in 2004, haar heb ik uitgezocht bij de ruil met Sindiva. Ze was toen 2 jaar. Het is een Kennedy x Argus.Ik heb haar zelf opgeleid tot M-dressuur en L-springen. In het begin was het een moeilijke tante en heel gevoelig. Maar na een jaar of 2 kon ik echt heel veel met haar. Een fijn paard. Alleen met dressuur had ik altijd problemen met haar ontspanning. Ook met springen was ze best wel gespannen, ondanks dat ze dat echt ontzettend leuk vond. Ze heeft met springruiter Freek Vestjens tot het L gesprongen. Op 1 juni 2010 heb ik haar verkocht aan een succesvolle eventing amazone. Daar hebben ze haar succesvol tot M niveau gereden. Uit Vera heb ik nog een hengstveulen gefokt van de hengst Zjhon G. Een zoon van Casantos. Deze Excellent ben ik gaan rijden en hier heb ik een hele mooie prijzen lijst mee gewonnen, zie in mijn ander artikel over het unieke paard Excellent.

  Dit is Rocco, een ruin van 9 jaar. Hem heb ik gekocht bij de stal waar ik toen enkele paarden reed. Hij was B-springen en verder niets. Met Rocco was ik L-springen en M-dressuur. Ik heb hem in 2008 verkocht aan een hele leuke vrouw uit Noordwijkerhout. Ik was toen zwanger. Zij maakt heerlijke strandritten met Rocco. Ik zoek hem nog weleens op. Het was echt een super lief en makkelijk paard, alleen in de dressuur werd hij vaak sterk. Ik heb veel van hem geleerd. In 2010 heb ik Rocco nog eens opgezocht en zelfs een buitenrit met hem gemaakt. Ik krijg nog wel eens een bericht van de eigenaresse hoe het met Rocco gaat. Nu in 2020 inmiddels 25 jaar nog steeds de koning van de kudde. Super leuk om te horen.

                              

                                

Hierboven zie je mijn 2 shetlanders: De bonte hengst Ruby en de merrie Laura. Het zijn de kameraadjes voor mijn grote paarden en misschien krijgen ze samen een veulentje. Helaas kwam er geen veulentje, misschien was de hengst wel niet vruchtbaar. Ik heb hem verkocht want hij werd echt een brutale hengst. Ik heb Laura toen gedekt met een zwart bonte hengst. Super leuk veulen Lesly zie foto hieronder. Helaas had ze een liesbreuk en een vergroeiing in haar schouder. Ze had er geen last van en ze was een vrolijke eigenaardige slimme pony. Helaas was ze een ster in het ontsnappen uit de wei. Ze was niet in de wei te houden. Ik heb haar toen verkocht aan een hele lieve vrouw die allerlei vriendjes had voor haar. Hier nog een foto van Lesy

 

 

Dit bericht is geplaatst in Mijn Paarden. Bookmark de permalink.

2 reacties op Mijn Paarden

  1. Oudeeigenaar schreef:

    Wat leuk om Sindiva weer eens te zien, wij hebben haar ook gehad, maar inderdaad verkocht om haar karakter, precies zoals jij vertelt.
    Leuk ook om haar weer op strand te zien, wij reden haar ook 3x in de week op strand.

  2. Malin schreef:

    I had Sindiva for a while after she was sold to Sweden, the last I heard about her was that she lived on a stud called Starby Dressyrstall in south of Sweden and the intended to use her as a breeding mare. Unfortunately I dont think she had such a good life in Sweden. Its a beautiful horse and I really miss her!

Reacties zijn gesloten.