Heeft mijn paard het koud?

Dat blijft een vraag waar veel mensen over twijfelen. We moeten een paard niet vergelijken met de mens, maar veel mensen doen dat wel. Mijn paard heeft koude oren.Dat wil niet zeggen dat hij het koud heeft download pokemon for free german. De oren en benen van een paard daar houd het paard de warmte niet vast, alle energie en warmte gaat naar zijn romp. In de lies kun je voelen of het paard het koud heeft, of temperaturen met de thermometer herunterladen.

Mijn paard bibbert, een paard wat bibbert activeert zijn spieren om warmte te produceren, hij heeft het niet echt heel koud, maar het is wel een methode waar een paard extra zijn best moet doen om warm te blijven Download point and click adventure for free german. Dit paard in de gaten houden en extra ruwvoer geven, eventueel met guur nat weer in een stal of schuilstal.

Ik heb een Fries op stal die na 1 week vriezen en met een gure wind wat trilde bij zijn elleboog, echter ik vond hem ook wat bol staan in zijn rug.Normaal zou een Fries hier makkelijk tegen kunnen, echter ik heb hem een waterdicht fleecedeken opgedaan ongeveer 5-/100 gram Download songs from youtube. En hij staat nu in onze buitenstal,en hij stond er toch wel wat meer ontspannen bij.

Als je voor een deken kiest vanaf september oktober, moet je deze niet meer afdoen download smart ip app. Echter net als onze Fries, bij echt guur koud weer -6, kun je wel eens een dun deken opdoen.

Anders is een zweetdeken bij paarden. Ik denk ook altijd doe maar een zweetdeken op anders krijgt hij het koud.Ik doe het zodat de ergste natheid op het fleecedeken ligt.Maar zweten bij een paard of bij een mens is niet te vergelijken.Lees hieronder een artikel van paardnatuurlijk, het klopt wel, alleen bij paarden zonder deken met een wintervacht.Bij de sportpaarden is het iets anders omdat wij hun wintervacht afnemen hand in hand kameraden downloaden. Echter een zwetend paard met dunne wintervacht hoeft ook niet direct ingepakt te worden, dan ga je zijn natuurlijke zweten juist tegen. Lees hieronder hoe een paard zweet en je denkt er iets anders over met 3 fleecedekens over elkaar itunes songs erneut herunterladen.

Als IK bezweet buiten ga staan zonder jas aan wordt ik ziek, dus dat zal bij een
paard ook wel zo zijn.” Nee dus, om verschillende redenen: Als IK bezweet raak
wordt mijn huid nat, en tijdens het verdampen van het zweet wordt mijn huid
rechtstreeks en in rap tempo afgekoeld Download star stable for free. Als mijn paard bezweet raakt wordt het
zweet door de capillaire werking van zijn eigen vacht naar buiten
getransporteerd, en verdampt aan de buitenkant van de vacht iphone fotos herunterladen. Zodra het
paard het niet meer warm heeft houdt de zweetproductie op, de huid droogt zeer
snel, maar niet door afkoelende verdamping zoals bij mij, maar door de
capillaire werking memory games for free. Dat de vacht aan de buitenkant nog nat is is net zo erg als
wanneer mijn jas aan de buitenkant nat is. Niet dus…
Mensen en paarden zijn
op dit gebied dus absoluut niet vergelijkbaar.

Hoop dat je nu weet of je paard het koud heeft. Voor vragen stuur graag reacties.

Groetjes Conny

Over conny

Hoi ik ben Conny Thiesen. Ik schrijf graag artikelen over paarden en alles er om heen. Tips en leuke verhalen. En heb je vragen dan hoor ik dit heel graag. Veel leesplezier.
Dit bericht is geplaatst in Gezondheid van het Paard, Nieuws en Nieuwe Producten, Paardenverzorging. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.