Tips over waterdichte paardendekens.

In de winter is het koud en nat. Wil jij je paard zoveel mogelijk buiten hebben staan, of staat het paard net enkele uren buiten en het gaat veel regenen, dan zijn waterdichte paardendekens aan te raden voor een paard, die geschoren is, of regelmatig word bereden. Paarden die niet intensief worden gebruikt en een flinke wintervacht hebben hoeven eigenlijk geen deken op. Zij hebben een schuilplek nodig maar een deken is niet perse nodig.

Maar welke deken kies ik? Hieronder wat informatie over waterdichte paardendekens.

Tip 1: Waterdichte paardendekens zonder hals.

Als je toch een deken moet kopen dan is een waterdichte deken de beste investering. Met goed ademende stof. Is je paard geschoren dan kun je kiezen voor een 200 of 300 grams waterdichte winterdeken, liefst met een zachte binnenvoering. Dan is je paard altijd beschermd tegen water en wind als je hem of haar buiten zet. Wat nog beter is, om een staldeken 200 of 300 grams niet waterdicht te kopen, die fijn zacht is. En over het staldeken komt een 0 grams waterdichte deken. Dan kan de staldeken niet nat en vies worden en toch heeft je paard een warme deken op. Ook scheelt een 0 grams met gewicht op het paard, 0 gram is licht maar doordat je 2 lagen dekens hebt en het materiaal water en winddicht is geeft het toch extra warmte. Je hoeft dan alleen de waterdichte paardendekens een keer te wassen. Een deken zonder hals is prima als je paard tussendoor of s’nachts binnen staat.

Tip 2: Waterdichte deken met hals

Wat nog fijner werkt is een 0 grams waterdichte deken met een vaste hals. Voor een paard wat intensief word gereden en misschien is geschoren ideaal voor over de dikkere staldeken. Het regenwater kan bij de hals/schouders niet naar binnen regenen, wat je bij een deken zonder hals vaak wel ziet gebeuren. Ook blijft het paard optimaal schoon als deze gaat rollen. Heb je een paard met een wintervacht die niet zo intensief word gereden, dan voldoet alleen de 0 grams deken met vaste hals. Het paard is toch een beetje beschermd, maar niet te dik ingepakt en blijft mooi schoon.

Wel moet je een klein beetje op letten dat de deken goed past betreft een vaste hals. Een paard met breekbare manen kan wat pukken manen verliezen hierdoor. Als je de manen regelmatig verzorgd met een manen crème of manen spray zodat ze soepel blijven , dan valt het mee. Of als het paard in de stal staat zorg je dat de hals naar achter word geklapt om de manen lucht te geven.

Dus ben je op zoek naar waterdichte paardendekens, dan is bovenstaande tip zeker aan te raden. Ik spreek uit ervaring. Via onderstaande link kun je eens wat dekens bekijken.

https://www.minihorseshop.nl/algemeen/?tt=25532_2237299_76726_&r=

of bekijk nog meer regendekens op agradi.nl met deze code krijg je extra korting: TUINHUIS2020

Over conny

Hoi ik ben Conny Thiesen. Ik schrijf graag artikelen over paarden en alles er om heen. Tips en leuke verhalen. En heb je vragen dan hoor ik dit heel graag. Veel leesplezier.
Dit bericht is geplaatst in Nieuws en Nieuwe Producten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.