Paarden graszaad mengsel

In september of begin april is het de  tijd om de wei door te zaaien of juist opnieuw in te zaaien. Heeft je wei een opknapbeurt nodig, of staat er te weinig gras, dan kun je eens denken aan paarden graszaad mengsel. De meeste weiden worden ingezaaid met graszaad wat meer voor runderen is bedoeld Bg3.  Een paard heeft juist meer structuur nodig in het gras bestaande uit meerdere gras soorten en een paard is gevoelig voor suikers. En runder gras bevat juist veel suikers. Lees hieronder alles over diverse soorten paarden graszaad mengsel.

Welke soorten paarden gras mengsel zijn er allemaal.

Paarden graszaad Bg11 bestaat voornamelijk uit, dat is per merk verschillend:

  • 3 verschillende Engelse raaigrassen van het oude type (totaal 60%), die zich kenmerken door een zeer laag groeipunt, uitstekende structuurwaarde, zeer standvastig zijn, een hoge resistentie tegen kroonroest en een laag fructaan gehalte
  • Roodzwenk (10%)
  • Veldbeemd, zeer dichte zode vormend (12%), wordt ook wel het “betonijzer” van de grasmat genoemd.
  • Timothee, classic hooitype, zeer laag suiker en zeer smakelijk (15%).

Hieronder enkele paarden graszaad mengsel

  1. Pavo Grass Seed Paardenweidepaarden-graszaad

Pavo Grass Seed Paardenweide 15 kg is een graszaadmengsel speciaal ontwikkeld voor het optimale grasland voor uw paard. Het graszaad heeft een laag groeipunt; dit maakt het dus beter bestand tegen kort afweiden. Dit graszaad wat rijk aan structuur is, zorgt voor een gezonde spijsvertering. Daarnaast is het ook nog extra smakelijk, want het beschikt over een hoge resistentie tegen kroonroest (schimmel). Pavo Grass Seed Paardenweide is zeer geschikt voor weides die met minder stikstof (bemesting) verzorgd worden. Het graszaad beschikt over speciale kruiden die er voor zorgen dat de gezondheid van het paard (luchtwegen, spijsvertering en vitaliteit) en de smakelijkheid van het gras verbeteren.

Samenstelling: 
60% Engels raaigras (3 soorten)
15% Timothee
12% Veldbeemdgras
10% Roodzwenkgras
3% Kruiden (Fenegriek, Wilde Peen, Peterselie, Reukgras, Smalle Weegbree) 

2. Ten Have Horse Star

Ten Have Horse Star paardenweide 15 kg is een graszaadmengsel specifiek samengesteld voor het gebruik door paarden.
Paarden grazen dieper dan bijvoorbeeld koeien, waardoor de grasmat aanmerkelijk zwaarder wordt belast. Paarden grazen selectief. Alleen de meest smakelijke grassen pikken zij eruit, de mindere grassen en onkruiden blijven staan. Het smakelijke mengsel is goed bestand tegen kort afgrazen.
Het gebruik van een weiland of paddock is intensief. Door het draven en galopperen kan bij nat weer de groene grasmat snel in een hobbelig veld worden omgetoverd. Horse Star Paardenweide is een zéér sterk mengsel en presteert goed onder deze zware omstandigheden. Paarden hebben behoefte aan structuurrijk gras. Het Horse Star assortiment biedt paardenhouders direct een compleet pakket kant-en-klare graszaadmengsels voor gezonde en vitale paarden. 

Samenstelling:
30% Engels Raaigras (sport) Conrad I
20% Engels Raaigras middentijds diploïd Sibasa
20% Veldbeemdgras Miracle / Evora
20% Timothee Erecta
10% Roodzwenkgras met forse uitlopers Rossinante

3. Horse max graszaad paarden-graszaad

Hét grasmengsel voor uw paard.
– Is niet te eiwitrijk
– Is voldoende structuurrijk
– Is geschikt voor kort afgrazen
– Is smakelijk maar niet te suikerrijk
– Endophyt vrij!

HorseMax 10 kg is speciaal ontwikkeld voor een beter welzijn van uw paard. Het grasmengsel heeft een dichte zode, waardoor deze langer meegaat, levert voldoende structuurrijk gras met toch voldoende opbrengst. Het houdt rekening met de juiste suikerwaarden in het grasbestand en bevat Endophyt vrije grassen. Oude paardenweiden bevatten door intensief beweiden en kapot lopen vaak open plekken in het grasland, met als gevolg veel onkruiden die slecht kunnen zijn voor uw paard. Zorg goed voor uw paard en zaai uw paardenwei in of door met HorseMax.

Samenstelling: 41% Engels raaigras (weidetype) – 10% Veldbeemdgras – 10% Roodzwenkgras – 15% Timothee – 23% Engels raaigras (gazontype)

3. Horsegreen graszaad paarden-graszaad

Horsegreen graszaad 10 kg is een evenwichtig weidemengsel voor paarden. Het is samengesteld uit soorten met een laag groeipunt (beter bestand tegen kort afbijten). Door de specifieke samenstelling van Horsegreen is de persistentie (het vermogen van het gras om te overleven), de standvastigheid en de stevigheid van de graszode beduidend beter. Horsegreen geeft een dichte zode met een groot herstellingsvermogen bij schade door galopperen/draven. Horsegreen is ook uitermate geschikt voor hooi-en kuilvoederwinning.

Samenstelling:
Op basis van engels raaigras, beemdlangbloem, lammertstaart, veldbeemdgras en roodzwenkgras.

Over conny

Hoi ik ben Conny Thiesen. Ik schrijf graag artikelen over paarden en alles er om heen. Tips en leuke verhalen. En heb je vragen dan hoor ik dit heel graag. Veel leesplezier.
Dit bericht is geplaatst in Gezondheid van het Paard, Nieuws en Nieuwe Producten, Paardenverzorging met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.