Super Haflinger Esmee

Haflinger EsmeeHaflinger Esmee 1Haflinger Esmee springendHaflinger Esmee in het waterHier het verhaal van Natascha over haar veelzijdige Haflinger Esmee, lees, kijk de video: http://www.youtube.com/watch?v=Y7t-lBBikks en zie wat je met je paard allemaal kunt bereiken.

Esmee is mijn haflinger merrie die ik heb gekregen toen ze 4 was. Ik was zelf toen 11. Ik heb haar ingereden, wat erg moeilijk was omdat ik nog jong was en groen wat betreft het inrijden van paarden. Esmee was ontzettend eigenwijs en heel sterk, dit ras staat hier ook wel bekend om.

Ik droomde ervan om dressuurwedstrijden te rijden. Na veel trainen zijn we begonnen met dressuurwedstrijden van de KNHS. Omdat ik op Ameland woon, moesten Esmee en ik bij de paarden starten. Een ponyclub was er niet. Het was zwaar en niet iedereen geloofde erin dat dit een succes zou worden. Ondanks een aantal negatieve reacties zijn we toch doorgegaan. Esmee bleek heel lenig te zijn, en in de klasse L1 en L2 hebben we hoge scores gehaald zoals 201 en 203.

In 2010 werden Esmee en ik uitgekozen als edelfiguranten in de film Penny’s Shadow nadat we auditie hadden gedaan. We zijn dus ook een paar keer te zien in deze film (op de achtergrond).

Ook heb ik na lang sparen uit Esmee een veulen kunnen fokken. Het hengstje werd te vroeg geboren maar was toch kerngezond. Zijn naam is Wodanter. De laatste dressuurwedstrijd die ik gereden heb met Esmee , dit was 20 oktober 2013, hebben we onze laatste 2 winstpunten gereden om het ZZ-licht startgerecht te behalen. Esmee is de 7e haflinger in Nederland die dit heeft weten te behalen. Naast de dressuur kan ze ook goed springen, een meter springen is geen enkel probleem. Ten slotte is ze een echt racemonster, buiten rijden met haar voelt geweldig. Ze is mijn aller beste vriendin en ik ben ontzettend trots op haar. Ze is een erg slimme en lieve merrie die graag voor je wilt werken. Een superpony dus.

Over conny

Hoi ik ben Conny Thiesen. Ik schrijf graag artikelen over paarden en alles er om heen. Tips en leuke verhalen. En heb je vragen dan hoor ik dit heel graag. Veel leesplezier.
Dit bericht is geplaatst in Instructie en Paardrijden, Paardensport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.