Veulen Dreaming Shelby Bolide Z 2016

Het veulen van onze merrie Bolide werd geboren 10 april in 2016. Het eerste veulen waar ik niet bij was met de geboorte. Om 3.00 in de nacht nog in de wei gekeken en toen ik om 5.00 naar de wei liep, kwam ze mij al tegemoet. Een mooi bruin merrie veulen met hele lange benen. Shelby heb ik niet verkocht omdat zij een merrieveulen was en misschien een opvolgster voor mijn fokkerij. Als vader had ik gekozen voor de jonge hengst Dallas. Ik was op zoek naar Darco bloed en Heartbreaker bloed. Van Douglas komen fijne paarden. Ook vond ik Dallas springen als een gummi bal dus mijn keuze was gemaakt.

Shelby 2 weken oud

Shelby is hier bij mij thuis opgegroeid met een oude merrie en wat pension paarden. Omdat ze zo groot was en ik geen haast heb met haar ben ik in 2019 naar de keuring geweest waar ze helaas geen ster werd. Het los springen deed ze goed, maar ze had last van haar lichaam en galoppeerde steeds in contra galop. Het was nog te vroeg voor haar. Ik laat haar over een paar jaar wel weer op de keuring zien. Ik heb haar na de keuring laten behandelen en in de wei gezet.

Shelby vrijspringen 2019 3 jaar oud

Daarna rustig weer opgepakt met alleen longeren. In augustus 2020 heb ik het zadel opgelegd na een paar weken grondwerk en we konden zo opstappen en wegrijden. Superbraaf en mijn achternichtje Lynn rijd haar nu. Het is wel een dame met pit die heel graag voor je wil werken. Maar je moet wel streng zijn en tegelijk ook veel belonen. Ze verrast mij wat ze nu laat zien. Heel goed op de sprong en wil er graag over. En ze kan ook nog eens apart en sterk bewegen, dus we hebben ook een dressuurpaard.

We gaan rustig met haar verder in de sport en kijken daarna of we er ook een veulen bij fokken.

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2052417/shelby-z

Over conny

Hoi ik ben Conny Thiesen. Ik schrijf graag artikelen over paarden en alles er om heen. Tips en leuke verhalen. En heb je vragen dan hoor ik dit heel graag. Veel leesplezier.
Dit bericht is geplaatst in Fokkerij. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.