Veulen Audi Bolide 2018

In 2018 verwachten we een veulen van Aganix Du Seigneur. Een hengst die enorm in de picture stond dat jaar. Onder Jos Lansink heel apart springen. Helaas een blessure gooide roet in het eten. Zangersheide zag wat in de hengst en zijn pedigree en toen ik deze hengst in de catalogus van Zangersheide zag staan wist ik genoeg. Weer dat Darco bloed, Chellano Z. Het werd een echt Aganix veulen wat je in de toekomst direct kunt herkennen. Toen het hengstveulen in de stal werd geboren dacht ik eerst oh jee wat nu dan. Een vos met 4 witte hoge benen, een brede bles en een witte vlek aan de zijkant van zijn wang, hele grote oren! Zijn naam werd Audi Bolide Z.

Audi 2 dagen oud

Maar toch was het een heel mooi sterk veulen. Beetje klassiek maar dat heeft de stam en Aganix zelf ook. Ik zag vooral het krachtige lichaam met sterke harde benen en correct gebouwd. Op het Z festival werd hij helaas niet geselecteerd voor de veiling. Bij een andere veiling vond ik het bedrag te laag en hebben we hem mee naar huis genomen. Ik dacht ik laat hem wel lopen tot 3 jaar. Toen hij 1 jaar was en op zijn lelijkst heb ik hem met een paar mooie foto’s en een goede spring video op het platform van Zangersheide geplaatst. Ik kreeg een zeer goed bod van een Amerikaanse amazone uit San Fransisco. Ze heeft hem gekocht op zijn pedigree, vooral de moederlijn en op de springvideo. Zo zie je maar, als een veulen interessant is komen de kopers wel.

Audi 2 weken oud

De Amerikaanse kwam na de aankoop overgevlogen om Audi te komen bekijken en dingen te regelen. We kwamen tot een leuke oplossing. Audi zou bij mij blijven tot hij 3 jaar oud was. Daarna word hij rustig zadelmak gemaakt en gaat dan op het vliegtuig naar San Fransico om daar alle kansen in de springsport te krijgen. Super leuke vrouw waar we nog veel contact mee houden.

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2018952/audi-bolide-z

audi 4 maanden

Audi is dus bij ons gebleven tot hij 3,5 jaar oud was. Toen is hij 3 maanden naar Roald gegaan om hem zadelmak te maken en licht door te rijden en klaar te maken voor zijn reis naar San Fransisco. Dat is allemaal heel goed verlopen. Hij heeft het heel fijn bij de nieuwe eigenaresse. Hieronder wat mooie foto,s. Zo zie je hoe hij is uit gegroeid tot een mooi sterk en happy horse.

De laatste foto’s hierboven zijn van als hij 6 jaar oud is. Afbeelding hieronder is van februari 2024. Hij gaat nu naar de springwedstrijden daar, eens kijken hoever hij komt.

Over conny

Hoi ik ben Conny Thiesen. Ik schrijf graag artikelen over paarden en alles er om heen. Tips en leuke verhalen. En heb je vragen dan hoor ik dit heel graag. Veel leesplezier.
Dit bericht is geplaatst in Fokkerij. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.