Veulen Cayenne Bolide Z 2017

Het jaar 2017. Daar was een super echt super mooi merrieveulen genaamd Cayenne Bolide Z. Vos met mooi wit getekend. Geboorte in de wei ging super, toen bleef de nageboorte van de merrie Bolide zitten. Ook duurde het heel lang voordat Cayenne ging staan, ze was te moe na diverse pogingen. Toen maar snel naar de stal want de nageboorte moest er af. Na meer dan 4 uur ging ze pas drinken na hulp van mij en de dierenarts. Dus dit veulen en de merrie hadden het niet overleeft zonder hulp. Daarna gelukkig alleen maar genieten. Ik had gekozen voor de hengst Comilfo Plus Z van Zangersheide. Ik wilde eigenlijk Comm il faut, maar dat lukte niet, ze werd na 2 x insemineren niet drachtig. Ik dacht dan maar een goede zoon van Comm il faut en dat lukt in 1 x.

Cayenne 2 maanden oud

Dit veulen wilde ik laten zien op het Z festival bij Zangersheide. Om eens te kijken hoe ver ze daar zou komen. Op het Z festival word alleen de creme de la creme geselecteerd voor hun veiling. We werden 10e van de 95 merrie veulen. Dat was als fokker natuurlijk een kers op de taart. Ook werd ze geselecteerd voor de exclusieve veiling van Zangersheide. Ze werd daar verkocht voor 12.000 euro aan een Duitse zakenman die een sportstal heeft. Een goed adres, hopelijk dat ze daar nog van zich laat horen.

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1946480/cayenne-bolide-z

Over conny

Hoi ik ben Conny Thiesen. Ik schrijf graag artikelen over paarden en alles er om heen. Tips en leuke verhalen. En heb je vragen dan hoor ik dit heel graag. Veel leesplezier.
Dit bericht is geplaatst in Fokkerij met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.