Veulen Jaguar Bolide 2014

In 2014 werd geboren Jaguar Bolide Z. Onze merrie Bolide deed het weer prima, ik heb in de wei mee geholpen met de geboorte en het veulen stond al snel op de benen en dronk binnen 2 uur. Het veulen is een hengst, kleur vos met een subtiel wit streepje voor op zijn hoofd. De vader is Big Star Junior. Ik heb deze jonge hengst toen gekozen omdat ik zijn vader Big Star in Aken zag winnen. Wat een spring kanon. Ook de bloedlijn paste volgens mij goed op mijn merrie Bolide.

Jaguar Bolide Z 4 weken oud

Jaguar groeide voorspoedig op en we hebben er voor gekozen ook omdat het een hengst was om hem voor te brengen op de selectie van de Limburgse veulenveiling. Hij werd mooi geselecteerd en verkocht aan een Canadese amazone. Met 4,5 maand oud heb ik hem naar de opfok Textor in Broekhuizenvorst gebracht. Heel leuk want die woonde toen 1 kilometer van mij vandaan, ik heb Jaguar dus mooi kunnen zien opgroeien in de kudde.

Jaguar 4 maanden oud

Daarna is hij naar springruiter Roald van Lankveld in Ysselsteyn gegaan. Daar heeft hij een mooie opleiding gehad. Ik ben er wel eens wezen kijken om hem te volgen. Toch mooi om als fokker je eigen paard te volgen. Het bracht mij veel info en de bevestiging dat ik weer een goede hengstenkeuze had gemaakt. Het was een mooi groot paard met een goede galop, fijn te rijden en hij wilde graag over de hindernis heen met een goede techniek. Vorig jaar is hij met het vliegtuig naar Florida verhuist waar hij verder word opgeleid door de springruiter David O Brain. Hij krijgt alle kansen en ik hoop nog veel van hem te horen.

Jaguar 5 jaar oud
Jaguar 6 jaar in Florida

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1649957/jaguar-bolide

Over conny

Hoi ik ben Conny Thiesen. Ik schrijf graag artikelen over paarden en alles er om heen. Tips en leuke verhalen. En heb je vragen dan hoor ik dit heel graag. Veel leesplezier.
Dit bericht is geplaatst in Fokkerij. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.