Paarden en sneeuw!

paardenpaardenPaarden in de sneeuw

Paarden in de sneeuw , dat geeft een prachtig beeld. Maar ik denk dat veel mensen het paard niet buiten durven te zetten in de sneeuw. Hier zie je mijn shetlanders Ruby en Laura. En Victor en Excellent. Victor is gelukkig wel voorzichtig van zich zelf.

Ik zal hieronder tips geven, zodat je paard wel naar buiten kan in de sneeuw. Het is toch niet fijn voor een paard als hij 3 weken binnen zou moeten staan.

1. Het beste is om een wei te hebben waar nog lang gras in staat, dit word niet hard, en zo heb je minder kans op uitglijden.  Ook zal het paard rustiger zijn want hij gaat het gras zoeken.

2. Heb je alleen een paddock of kale wei zorg dan dat deze een beetje gelijk is.

3. Heeft je paard ijzers en heb je alleen een kale wei , dan kun je achter  of helemaal de ijzers er onderuit halen, zo heeft het paard meer grip. De kans op een blessure is natuurlijk wel iets groter. Doe het paard anders ook peesbeschermers om in de wei.

4. Probeer een pad te maken naar de wei door wat zout of gele zand te strooien.

5. Probeer het paard iets minder voer te geven, of minder haver, zodat hij niet te heet word. Wat meer wortels en hooi.

6. Lukt dit allemaal niet en is je paard ook nog eens een tikkende tijdbom als hij buiten komt, probeer dan toch meer met de trailer naar een binnenmage te gaan zodat hij er toch uit is , of gereden kan worden. Longeer een fris paard van te voren.

Succes.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en Nieuwe Producten met de tags , , . Bookmark de permalink.